LG Puricare Tankless Water Purifier

Apakah jenis atau sifat air yang dihasilkan oleh LG Water?

LG Water menghasilkan 6 jenis atau sifat air yang baik dan sesuai untuk tubuh badan kita iaitu :-

1) BERSIH
2) BERALKALI
3) BERMINERAL
4) BEROKSIGEN
5) BERMOLEKUL KECIL
6) BERTENAGA

7 Kesan Minum Air Sihat LG

1. Buang racun dalam badan

Selepas minum air sihat LG, sistem pencernaan tubuh akan berjalan lebih lancar dan alami. Pada waktu malam tubuh akan memperbaiki diri dan mengeluarkan semua racun dalam tubuh. Oleh itu tubuh akan terasa lebih segar. Selain itu tubuh akan dapat meningkatkan produksi sel-sel otot dan sel-sel darah baru.

2. Meningkatkan kadar metabolisme

Air sihat LG yg mempunyai oksigen dan alkali akan membantu meningkatkan kadar metabolisme tubuh dan ini akan buat sistem pencernaan jadi lebih lancar di samping dapat juga membersihkan usus, sehingga usus jadi lebih mudah menyerap nutrisi.

3. Jadikan tubuh langsing

Air sihat LG akan menjadikan perut berasa kenyang atau tak mudah lapar dan dapat mengawal nafsu makan. Akhirnya tubuh boleh menjadi langsing sebab terhindar dari godaan makan berlebihan.

4. Elak gangguan pencernaan

Gangguan pencernaan yang boleh membawa penyakit disebabkan oleh meningkatnya kadar asid di dalam perut. Air sihat LG ini akan meneutralkan asid tersebut.

5. Mencantikkan kulit

Minum air sihat LG akan dapat mengatasi masalah dehidrasi atau kekurangan air sihat dalam badan. Kekurangan air sihat boleh menyebabkan munculnya kedut dan pori-pori besar di kulit. Minum air sihat LG secara konsisten akan dapat memlancarkan aliran darah di kulit dan membuat kulit lebih segar dan bercahaya.

6. Mencegah penyakit

Minum air sihat LG selepas bangun tidur boleh membantu mencegah penyakit seperti batu karang, sembelit, masalah hati, demam dan lain2. Selain itu air sihat LG akan menjaga sistem imun tubuh yang kuat hingga mampu melawan pelbagai penyakit.Semakin banyak minum, makin susah untuk mendapat penyakit.

7. Mencerdaskan otak.

Air sihat LG yg mempunyai oksigen terbaik akan dapat menyegarkan otak dan membantu mempercepatkan proses ingatan dan pemahaman serta mengawal emosi. Bagi yang belajar dan bekerja sudah pasti akan mendapat manfaatnya.

CARA MINUM AIR LG UNTUK TUJUAN PENJAGAAN KESIHATAN DAN AMALAN PERUBATAN.

1. Minum 4 gelas setiap pagi ketika perut kosong. Boleh mulakan dulu dengan segelas dan kemudian beransur2 menjadi 4 gelas.

2. Selepas minum air LG Jangan ambil sebarang makanan selama 45 minit.

3. Minum air LG sekurang-kurangnya 30 minit sebelum makan pagi, tengahari, dan malam. Selepas makan jangan minum air dalam waktu 2 jam.

SELAMAT MENCUBA AIR SIHAT LG.

APAKAH KELEBIHAN PENAPIS LG TANPA TANGKI TAKUNGAN?

1. TERIMA AIR SECARA DIRECT TAPISAN (TANPA TANGKI) YG MASIH SEGAR DAN BERSIH.

2. AIR KEKAL KUALITI KERANA TIDAK DISIMPAN DALAM TAKUNGAN DALAM MASA YG LAMA.

3. AIR DAPAT DIGUNAKAN LEBIH BANYAK DALAM 1 MASA SERTA JIMATKAN MASA MENUNGGU BERBANDING AIR PENAPIS JENAMA LAIN YANG MENGGUNAKAN SISTEM TAKUNGAN DALAM TANGKI.

4. AIR TIDAK TERCEMAR AKIBAT DITAKUNG LAMA KERANA TIDAK DIGUNAKAN DAN JUGA AKIBAT KETIADAAN ELEKTRIK.

5. TIADA KERAGUAN AKAN KEBERSIHAN TANGKI YANG MENAKUNG AIR SETELAH DITINGGALKAN BERHARI2 AKIBAT BALIK KAMPUNG ATAU OUT STATION.


Iklan berkaitan :

LG Puricare Tankless Water Purifier LG Puricare Tankless Water Purifier LG Puricare Tankless Water Purifier.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *